South, East & West Devon venster sluiten

Voor een traditionele vakantiebeleving in Groot-Brittannië is Devon om meerdere redenen de perfecte vakantiebestemming. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar rustige ontspanning, plezier en sensatie, of iets hier tussenin. U zult het hier, in één van de mooiste delen van Groot-Brittannië, vinden. Devon is beroemd om de verleidelijke “cream teas” met heerlijke scones met dikke room (en jam), de pittoreske dorpen, de lange zandstranden, de spectaculaire kustlijn, de ruige schoonheid van de adembenemende moors, de beschutte baaien, de riviermonden en de elegante promenades.

 

Een groot deel van Devon (meer dan 585 km²) wordt in beslag genomen door het Dartmoor National Park. Dit onwaarschijnlijk mooie gebied, waar de pony’s nog vrij rond dwalen, wordt omringd door hoge heidelandschappen. Er zijn hier prachtige valleien en gigantische rotsblokken die er al staan sinds de Neolitische tijden.

 

Naast alle mooie natuur kan de reigio zich ook beroemen op de typische visgemeenschappen, zoals Brixham en Salscombe, maar ook op traditionele plaatsen als Torquy en Paignton. Verder is het landschap weelderig en groen met hier en daar prachtige dorpen en vreedzame gehuchten.

 

Excursiemogelijkheden

 

De 480 km² omvattende open vlaktes en heidevelden van het Exmoor National Park is de ideale plek voor de vele wilde herten en pony’s.

 

Een uitstapje naar het schattige vissersdorp Brixham mag zeker niet ontbreken. U vindt hier een replica op ware grootte van de “Golden Hind”, waar Sir Francis Drake de wereld mee rond voer.

 

Plymouth was altijd een grote haven en een fascinerende zeestad. Tegenwoordig is hier voor ieder wat wils. Bezoek bijvoorbeeld het National Marine Aquarium.

 

Zuid-Devon heeft een van de meest schilderachtige spoorweg trajecten in Europa. De indrukwekkende spoorwegconstructie van Brunel, die loopt vanaf Exeter naar Newton Abbot, strekt zich uit langs de kust van Zuid-Devon en biedt spectaculaire uitzichten op de riviermond van de rivier de Exe, de kustlijn van het Engels Kanaal en magnifieke rode klippen.

 

Er is een grote verscheidenheid aan attracties, zowel overdekt als buiten, die wachten om ontdekt te worden. Maak een keuze uit één van de vele handwerkcentra, museums, dierenattracties, stoomspoorwegen, erfgoed en kastelen.

Evenementen

Carnaval, jazz, bier, schone kunsten, volksfeesten, vuurwerkvertoningen, dansuitvoeringen, klassieke en hedendaagse muziek, opera, en ook regionale evenementen zoals sheepdog trials (behendigheids wedstrijden voor schaapshonden) en dorpsshows zijn in deze regio niet vreemd. Op het water vindt u regatta's, speedbootraces en een hele serie andere roei- en zeilevenementen.

 

Recreatie & Sport

 

In Devon is een overvloed aan theaters, musea, (sport- en) recreatiecentra, velden om bowls op te spelen (bowling greens) en golfbanen. Ook kunt u kunt zwemmen, fietsen, tennissen, paardrijden en rotsen beklimmen.