Cornish Coast & Moors venster sluiten

De enorme uitstekende kliffen, die waken over de kleine baaien, verraden waarom de kust van Cornwall vroeger een ideale plek was voor smokkelaars. Vandaag de dag zijn de geheime verstopplaatsen en de inhammen perfecte plaatsen om ongestoord te zonnen op de uitgestrekte stranden of om eens rustig tot bezinning te komen.

Landinwaarts zijn het "Eden Project" en de "Heligan's lost Gardens" een prachtig contrast met de ruige Moors. Waar u ook bent, u kunt hier heerlijk genieten van het extreme milde klimaat dat ontstaat door de warme golfstroom.

 

Excursiemogelijkheden:

U kunt de regio niet aandoen zonder een bezoek te brengen aan het ongelooflijke Eden Project. Er is daar zelfs ieder jaar in augustus een WOMAD festival.

De omgeving heeft altijd artiesten en beeldhouwers aangetrokken. St Ives is dan ook een voor de hand liggende plaats voor de Tate Gallery.

De glorieuze tentoonstellingen van het Falmouth National Maritime Museum laten alles zien op het gebied van water, van vissen tot aan surfen op de Atlantische “breakers”.

Bezoek Tintagel, het legendarische huis van “King Arthur” en geniet van een indrukwekkenden “Cliffside” wandeling.

 

Voor meer ideeën kunt u terecht op: www.westcountrynow.com