Cheshire venster sluiten

Cheshire is zonder twijfel één van Engelands mooiste graafschappen. De streek is beroemd op zijn kanalen, fietspaden en kaas, maar het is ook geliefd om zijn spectaculaire tuinen, pittoreske dorpen en unieke architectuur.

Wanneer u van televisieverfilmingen van klassieke boeken houdt, dan herkent u misschien wel één van de vele landhuizen in Chester, zoals Tatton Park, Lyme Park of de vijftiende-eeuwse Little Moreton Hall bij Congleton, het mooiste met hout betimmerde landhuis van het hele land. Arley Hall, Capesthorne en Tabley House en nog vele andere landhuizen in privé-bezit zijn eveneens toegankelijk voor het publiek. Verken het industriële verleden van Cheshire in Engelands enige Zoutmuseum in Northwich, het bekroonde zijdemuseum in Macdesfield, de water aangedreven Quarry Bank Fabriek in Styal of het Bootmuseum in Ellesmere Port met de grootste verzameling kanaalboten ter wereld. Reis verder terug in de tijd naar de oude Saksische Kruizen op het geplaveide marktplein van Sandbach, of het dertiende-eeuwse Beeston Castle, dat uitkijkt over de Cheshire Plain.

 

Cheshire heeft meer dan 20 tuinen die een bezoek meer dan waard zijn. Diepe borders omarmen Cholmondeley Castle, de borders met overblijvende planten van Arley zijn een feest voor het oog, en Tatton Park is wereldberoemd om zijn fantastische Japanse tuin. Maar ook de kleinere, intiemere tuinen zijn een bezoek waard, zoals Bluebell cottage bij Northwich, Cheshire Herbs en Cheshire Blue Lavender niet ver van Congleton. De tuinen van Gawsworth Hall vormen de perfecte achtergrond voor een zomerconcert of voorstellingen.

Wandel, fiets of onderneem een tochtje op de felgekleurde narrowboten in de Cheshire kanalen -de perfecte manier om het graafschap te verkennen. Neem een kijkje in mooie dorpjes als Audlem met zijn 15 sluizen en vergaap u aan knappe staaltjes techniek zoals de Anderton Boat Lift, ook wel de 'Kathedraal van alle Kanalen' genoemd.

Het graafschap heeft alles wat wandelaars en fietsers zich wensen kunnen - van het ruige grove zandsteen van het Macdesfield en Peak District tot de glooiende heuvels van de Sandstone Trail. Langs de bomen en hagen van de Cheshire Plain en de meren en fauna van Delamere Forest loopt de 282 km lange Cheshire Cydeway, een fietsroute die langs rustige weggetjes en over ruiterpaden door het glooiende landschap voert.

Reis in het Jodrell Bank Wetenschapscentrum, waar één van 's werelds grootste radiotelescopen staat, naar de mysterieuze hoeken van het heelal. Bekijk in Chester Zoo meer dan 7000 dieren in hun natuurlijke omgeving of sta oog in oog met gigantische zeebewoners in het Blue Planet Aquarium. Bij Tarporley worden op Oulton Park Race Circuit temidden van 128 hectare schitterend Cheshire landschap de snelste auto- en motorraces gereden. Chester's Roodee renbaan is een prachtige bestemming voor een dagje uit naar de rennen.